GRATTIS KENNY OCH ANNA

I natt vid 12 tiden fick Kenny och hans tjej Anna åka iväg till lasarettet i Gällivare då de första födslovåndorna gav sig till känna...

NU har den lilla rackaren kommit ut!

Klockan 15.37 Tosdagen 29 Oktober 2009 födde Anna en liten pojke på ca 4 kilo och 45 cm lång!

Vi säger alla ett JÄTTEGRATTIS till de nyblivna föräldrarna!

VÄDRET I SÖDERTÄLJE


GAMLA MORDFALL DEL 2 ( morden i Attarp)

Den 14 mars 1871 på morgonen anträffades Per Jönsson och Karna Frennesdotter liggande i var sin säng, blodiga och döda. Vid närmare undersökning fann utredarna att en yxa som hade sin vanliga plats i förstugan var blodig.
Ett hängskåp, där Per Jönsson brukade ha sina pengar och värdepapper förvarade, hade blivit uppbrutet med yxan.

Per Jönssons plånbok var tom och Karnas börs saknades; men såväl åtskilliga saker av silver, och pengar, 1230 riksdaler fanns kvar, undangömda i kistor, burkar och askar. Per Jönsson var vid sin död 73 år gammal och hans fru 68.

Vid obduktionen som gjordes den 20 mars, hittades på Per Jönssons huvud sticksår och på Karnas huvud tre huggsår samt ett sticksåt på halsen. På inget av liken förråde fingrarna spår av motvärn. 

Skräddare misstänkt

Båda makarna sov när mordet skedde. Polisen riktade snart misstankarna mot en skräddare Sven Svensson i Nävlinge som nekade till att ha mördat paret. Det fanns dock mängder med indicier som pekade emot honom så den 29 mars 1871 häktades han för dubbelmordet.

Misstankarna uppstod, när Svensson som innan dess hade fått tigga sig till försörjning, helt plötsligt började storhandla! Han köpte nya stövlar, korvar ja allt, till och med ett strykjärn hade han råd med.

Sven Svensson är född den 6 juni 1818 samt har ett sjukligt dystert utseende och svag kroppsbyggnad. Enligt prästbetyg äger han ringa kristendomskunskap. Vid 21 års ålder blev han sockenskräddare och gifte sig med Bengta Erlandsdotter, med villken han fick en dotter, som han dock, vid 2 ½ år, uppsåtligen dödade.

Vid sinnesundersökningen upplyses, att Sven Svensson under en del av år 1846 haft en mycket elakartad nervfeber, varefter han fick så svåra liggsår, att han för deras botande måste tas in på Kristianstads länslasarett, där han blev kvar nära 6 månader 12 december samma år.
Enligt lasarettsläkarens utlåtande, visade han inga tecken till förståndsrubbning, men mycket enfald och slöhet i omdömet.

Hemkommen från lasarettet, tyckte sig Sven vara nästan återställd och frisk, ehuru, enligt hans egen uppgift, sjukdomen menligt inverkat på hans förstånd, så att han stundom saknade fullkomlig sinnesredighet.

Enligt Sven hade den 15 mars 1847, då hustrun lämnat hemmet för att uträtta några ärenden, och han sålunda lämnats ensam med barnet, allt känts hopplöst och att det därför vore bäst att döda barnet för att bespara ungen lidande om han blev ställd på bar backe.

Denna ögonblickliga föresats hade så mäktigt hänfört Sven, att även om han var fullkomligt medveten om gärningens brottslighet, likväl inte kunde avhålla sig. Han hämtade ett hampsnöre och lade det runt barnets hals men då det dök upp en person i rummet var han tvungen att avlägsna snöret.

När besökaren gått placerade Sven snöret om halsen på barnet igen, hängde upp det på en träknapp som satt på väggen och släppte.

Barnet var hängt.

Sven blev dömd till avrättning på galgbacken. men dog innan i fängelset strax efter att ha fyllt 80 år.

Peter

ICA MAXI SÄNKER PRISERNA - OCH HÖJER!

Flera medier uppger idag att Icahandlare ägnar sig åt att bluffa sina kunder!

När PRO gjorde sin årliga granskning av matpriserna visade det sig att Ica Maxi i Alby hade de lägsta priserna i Stockholm. DN gjorde en uppföljning av detta och hör och häpna:

EFTER en ny prisundersökning strax efter att PRO varit där var Ica Maxi i Alby helt plötsligt en av de absolut dyraste butikerna att handla i Dom hade med raketfart höjt priserna med ca 20 procent !

Generellt sett är Maxibutikerna de billigaste i landet och har enligt PRO sänkt priserna med i snitt 4.7 procent. DN´s granskning visar tvärtom att Maxi har höjt priserna istället vilket också siffror från SCB verkar bekräfta!

Samma Icabutik var inblandad i köttfärsskandalen för ca två år sedan när personalen blev filmade när de bytte datum på förpackningarna och städade upp tappad köttfärs från golvet och lade tillbaka den i förpackningen...

Känn dig lurad käre konsument...

Bloggen: Att dom inte lär sig, allt kommer fram förr eller senare och att försöka lura sina kunder är att sänka sig sjäv! Idioter!PRO ( pensionärernas riksorganisation)

Nedan följer bild och emailadress till den ansvarige Ica Maxihandlaren I Alby...

Håkan Lönnberg, handlare Ica Maxi,
Alby


hakan.lonnberg@maxi.ica.se


FÖNSTERKROSS PÅ BILAR I SALEM

Natten till Måndag fick två bilar sina fönster krossade på Målarstigen i Salem, en liten förort med ca 13.000 invånare som ligger efter E4:an ca 8 kilometer innan Södertälje...
Vi är ju vana vid att det händer grejer i Södertälje mest varje dag och att inget görs för att eliminera problemen. Har det spritt sig till Salem nu? Det finns väl alltid någon idiot som tycker att dessa ligister och iq-befriade puckon som utför dessa helt meningslösa attacker på oskyldiga människors egendom gör nåt bra!?
Vi vill gärna ha in tips: om du vet vem eller vilka pajaser som krossar rutor på bilar eller andra brottsliga gärningar, maila oss på adressen:  winbergmfl@gmail.com
Telefon är på väg att anskaffas så ni kan ringa in nyheter till oss...


Så här ser förödelsen ut, vem betalar detta då??  Säkert inte slöddren
eller deras föräldrar i alla fall!

Peter

GAMLA MORDFALL DEL 1

Vi börjar med ett av de allra värsta i Svensk historia, morden på ångaren Prins Carl.

Onsdagen den 16 maj 1900 klockan 19.00 avgick ångaren Prins Carl från Arboga med destination Stockholm. Ombord fanns ett tjugotal passagerare.
Bland dem fanns den 25-årige John Filip Nordlund, Gävle. Han hade knappt en månad tidigare släppts från Långholmen. Han planerade nu ett stort rån som skulle göra att han kunde leva ett flott liv för ett bra tag framöver.
Den 17 maj köpte han en revolver och stal en anan i Örebro. Han hade tänkt råna alla ombord på ångaren Björksundet i Hjälmaren men rätt tillfälle infann sig aldrig. Han kom däremot över skeppskassan på 24 kronor.

Nu planerade han rånmörda alla ombord på Prins Carl, därefter sätta eld på ångaren för att undanröja alla bevis.
När Prins Carl passerade Torshälla satte Nordlund igång. Klockan hade då blivit 00.30. Det första han gjorde var att undanröja kaptenen ombord, kapten A. Rönngren, som han dödade med ett knivhugg. För att kunna arbeta ostört låste han dörren till rökkupén på andradäck samt även dörren till aktersalongen. I rökkupén satt 4 män och spelade kort och i aktersalongen fanns 3 personer. Därefter begav han sig till mellandäck där han med full kraft stötte kniven i den sovande drängen Julius Åkerlind.

Passagerarna förstod nu att något var galet och skräcken spred sig då de insåg att en mördare gick lös ombord. Det fanns dock inte många ställen att gömma sig på och många träffades av den rasande Nordlunds kniv.
När han högg ned fru Lovisa Karlsson, Östhammar, högg han så kraftigt att knivbladet gick av. Nordlund hade dock även beväpnat sig med en revolver som han nu tog fram. Kreaturshandlaren Lars-Erik Falk sköts i huvudet då han försökte hjälpa Lovisa Karlsson. Falk avled några dagar senare.
Slaktaren Carl-Henrik Holmér, Kungsör, försökte stoppa Nordlund men blev skjuten i bröstet.

Nordlund återvände nu till rökkupén där han krossade ett fönster och sköt villt in i kupén. Flera av kortspelarna träffades av kulor. Styrmannen Hellström hade en enorm tur kulan träffade ett metallspänne i västen.
Kaoset var nu fullständigt ombord. Överallt låga döda och sårade människor. Blodet flöt på däcksplankorna.

Andra fartyg som fanns i närheten förstod att allt inte stod rätt till ombord på Prins Carl och styrde upp mot den drivande ångaren. "Köping" var först på plats men tvingades gira undan då den besköts av Nordlund.
Nordlund insåg nu att han måste ge sig av. Han sjösatte livbåten och rodde i skydda av mörkret mot Tidö. Med sig hade han fartygschefens plånbok som innehöll 845 kr. Däremot hann han inte, som planerat, att sätta eld på fartyget. Kvar ombord fanns 4 döda och 9 svårt sårade.

När Nordlund kommit i land tog han sig till Strömsholm. Härifrån tog han tåget till Eskilstuna dit han anlände klockan 08.18. I Eskilstuna köpte han nya kläder på G. Rydströms Manufaktur och fortsatte därefter till J A Jonssons för att köpa skor. När han var i skoaffären kom en tidningspojke med ett extranummer av Eskilstuna Kuriren. I tidningen stod det om morden. Både Nordlund och expediten talade om det förfärliga som hänt.
Nordlund blev nervös och insåg att han måste bort från stan. Han tog en droska på torget och beordrade kusken, O. Stenman, att köra utåt landet, vart som helst. Kusken körde honom till Skogstorps station där Nordlund planerade att ta nästa tåg till Oxelösund.

Samtidigt hade polisen i Eskilstuna kopplat ihop honom med den främling som handlade skor. Personalen på Skogstorps station fick nu order om att hålla avgången på tåget så länge som möjligt. 
Konstaplarna Öfling, Brolin och Fröst begav sig samtidigt till Skogstorp för att fånga Nordlund. När de civilklädda poliserna kommer till stationen finner de Nordlund i andraklassen väntsal. De går in i väntsalen och låtsades vara resenärer. Öfling slänger sig sen över Nordlund och skriker "nu är du min".
I tumultet som uppstår lyckas Nordlund få fram sin pistol som han riktar mor Öflings mage. Poliskonstapeln var dock den starkare och lyckas slå pistolen ur Nordlunds hand. Gemensamt brottade de tre konstaplarna ned Nordlund på golvet.

I förhören efteråt uttryckte Nordlund besvikelse över att han inte hann döda alla ombord. Någon ånger visade han aldrig.
Filip Nordlund dömdes till döden i Västerås den 27 september 1900 för mord på 5 personer samt för 8 mordförsök. Måndagen den 10 december avrättades Nordlund med handbila på fängelset i Västerås. Skarprättare var A. G. Dalman och hans son Albert.
Nordlund var den siste som avrättades med handbila i Sverige.

Detta vansinnesdåd var det brottsfall där flest personer mördats i Sverige. År 1994 mördades dock 7 personer i Falun av M. Flink.

 

Källa: Brott och straff


Vart är alla bilder?!

Nu tycker jag ni får vara lite mer aktiva med att kolla in denna underbara sida...!!!!

Vart är alla bilder Peter har frågat om?!!??!

Föresten detta är mitt första inlägg men vet inte vad jag ska skriva, kommer nog med annat sen..

/Fredrik W..

ROMARRIKET

Rom grundas

År 753 f. Kr. så var det en flod som hette Tibern där enligt sagan var det två pojkar som hade kungablod som sattes ut i floden för att dö. Då kom det en varginna och matade dessa. De blev sedan kungar i Roms början. Deras namn var Romulus och Remus.

Men enligt Arkeologer och forskare gick det till så att år 753 f. Kr. så samlades människor vid floden Tibern mellan kullarna Capitolium och Palatien. Människorna vandrade dit inifrån landet och längs kusten för att byta till sig salt, föda m.m. Det dröjde då inte länge förrän det blev en populär plats, som ett handelstorg. Romarnas tideräkning börjar från år 735, som då var 0 för dem. På kullarna bodde latintalande romare.

Etruskerna

Norr om Rom låg Etrurien. Etruskerna, som de kallades, hade mycket användbart, järnmalm, skog och så kunde de smälta järn. Deras språk kan läsas men inristningarna om dem då går inte att tyda. Etruskernas storhetstid var omkring år 500 f. Kr. Då de hade erövrat stora delar av Rom och Etruskiska kungar regerade där. Etruskerna trodde på gastar och spöken, både onda och goda. Bland de var febris som sänkte febern hos de sjuka därifrån har vi fått ordet feber. Vi har också fått saker och uppfinningar från etruskerna: kalendern uppfann dom och avloppen. Ett av dom finns kvar än idag, och namnet är Cloaka maximas.

Romarna tar över: Republik

Romarna tränger sig neråt efter många långvariga krig. Det enda område som inte var anfallet var Storgrekland. Grekerna ville nu ta tag i denna situation och tog hjälp av kung Pyrrhos i Epirus, nuförtiden Albanien. Men Pyrros klarade inte striderna så bra och förlorade flera tusen man. (Mindre än Romarrikets) Då sa han: "En sådan seger till och jag är förlorad". År 264 f. Kr. så gav Grekerna upp.

Romarna följde principen "Söndra och härska" när de plöjde fram. Nu tog de det lugnt i Italien. De tid att dra vägar. Rom blev nu en riktig stormakt. Rom hade alltså mycket mark och placerade ut "kolonier" där vakter höll ett öga på undersåtarna.

Kartago erövras

Katago låg vid Nordafrikas kust. År 264 f. Kr. var då det första Puniska kriget. Kartagerna började med att erövra Sicilien och täppte till Messiasundet. Romarna hade inte så bra sjövanor men grekerna blev deras lärare. Vid första kriget hade Hannibal 60.000 man och 37 elefanter, detta var slaget vid Zama, år 202 f. Kr. Vid det tredje kriget så plundrades och totalförstördes Kartago.


Källa: Marc Asplen

KOMMUNFAKTA SALEM

ekonomiskt-bistand-salem1

- Salems kommun betalade ut 6,0 miljoner kr i ekonomiskt bistånd 2005 och till gruppen utrikesfödda/flyktingar gick 3,1 miljoner kronor och det motsvarar 51,8 % av det totala biståndet i kommunen. Andelen utrikesfödda var 13,4 % den 31 december 2005.

- 2006 var kostnaden för ekonomiskt bistånd 5,2 miljoner kronor och till gruppen utrikesfödda/flyktingar gick 3,2 miljoner kronor och det motsvarar 61,4 % av det totala biståndet. Utrikesfödda i kommunen var 13,7 %

- 2007 var totala ekonomiska biståndet i kommunen 6,5 miljoner kronor och till gruppen utrikesfödda/flyktingar gick 4,3 miljoner kronor och det motsvarar 66,8 % av det totala biståndet. Utrikesfödda i kommunen var 13,9 %.

- Under de tre första kvartalen 2008 har Salems kommun betalat ut 6,4 miljoner kronor, det är en ökning med 33 % jämfört med samma kvartal 2007.

Politik:
- Kommunfullmäktige i Salem har 31 mandat och valresultatet för 2006 gjorde att mandatfördelningen ser ut så här: Moderaterna (14), Centerpartiet (2), Kristdemokraterna (1), Folkpartiet (3), Socialdemokraterna (8), Vänsterpartiet (1) och Miljöpartiet (2).

- Kommunalskattesats i Salem (2009) 32,00 kr och riksgenomsnittet är 31,52 kr.

Källor:
Salems kommuns hemsida.


NYHETSSIDAN


- Här kommer vi att lägga in och länka till senaste nytt som hänt i landet...Speciellt Stockholm och Salem...Lägg gärna in något DU har läst eller hört, länka gärna till artiklar som DU tycker är spännande...
Kommentera gärna nyheterna och artiklarna!
Skriv gärna och tala om vad ni tycker, det är viktigt - och tala gärna om vad för slags nyheter eller info ni vill ta del av..

GÅ GÄRNA IN PÅ MARIE WINBERGS HEMSIDA OCKSÅ, ADRESSEN STÅR UNDER "LÄNKAR"

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Vilket helvete vi har att vänta
Se här

 

 

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Se upp när du äter ute i Södertälje

Kris i Engelsk fotboll?
Ferguson varnar för kris

Lite om berikningen i Sverige
Lite mer

Svininfluensan nu i Södertälje
LT

Hit går pengarna vid stora fotbollsövergångar läs om Zlatan m.fl...
Se artikel här

Så här funkar det i Slöddertälje

KOLLA MÅLET!!

Har DU gjort ett sånt här mål någongång?  Tja, för mig var det vardagsmat när jag spelade hockey...host" host...

Klicka på länken nedanför eller gå ner till Länkar och klicka på "vilken balja!"

Se målet här

VIKTIGT!!!

Från och med NU måste vi när vi loggar in för att skriva inlägg uppge e-mailadressen: winbergmfl@gmail.com - lösenordet är detsamma som förut!

För dig som inte har skrivit något förut men vill göra det - ring eller smsa mig eller skriv till ovan nämda emailadress så får du lösenet bums!


Lyssna gärna på en väldigt bra låt med Hurriganes genom att klicka på länken här till vänster...


Peter


GRATTIS JANET PÅ 23 ÅRSDAGEN!

Idag blir vår älskade Janet 23 år och det skall vi uppmärksamma här på bloggen!! Nedan följer några helt suveräna kort på Janet och mina andra superbarn också!

 

Här ser vi Janet tillsammans med Kenny

och Marie som är till höger! Söta va!!

 

Säga vad man vill men hon är söt när hon sover!

Ovan ett litet skrälle som alltid skulle klättra på allt!

 

 

WOW, Vilken pangbrud! Är hon inte lite lik Biggan här?

Janet som äkta ligist...hehe

-------------------------------------------------------------------------

Här är janet med Knutte på en fin bild- Bilden under visar Janet när

hon gosar med Adde..

 

Suck- underbara bilder- man blir så nostalgisk...

 

Ett jättetack till Marie och Kenny för bilderna, nu har även jag sparat dem!

 

PW


Tyrold matcher

Hej!
Tänkte bara säga att jag lyckades spela in dag 1s båda matcher och andra halvlek i Bolton matchen idag. Försov mig (förlåt).
Tänkte fixa en dvd på dom så att dom som vill kan få dom i hyllan. Skriv gärna i kommentarer vilka som vill ha matcherna på dvd så jag vet hur många jag ska skicka ner.

//Kenny

It`s no training men

Ibland händer det att Marie och Janet rör på sig. Då brukar vi gå på gymmet. Mest för att uppehålla den otroligt muskulösa kroppen vi (MARIE) redan har ;-)
Svårt att tro att klena Janet gör det men lite bildbevis visas här.

Vi hade även sällskap av Theres, Rilles tjej som tyvärr gav upp alldeles för fort och gick hem ;-)


Janet the musclewomen (2kg vikt) tungt.....
Marie lägger på en sisådär 150 kg.... ibland är det bra att ta det lugntJobbigt när man får magknip mitt under träningen....
Men Marie ger inte upp för det!
Ska undervisa Janet lite i hur man tränar bålsidomuskulaturen och eftersom Marie är så stark får hon ta hjälp av lite extra vikter. Man ser ju hur lätt det är för henne........


Janet demonstrerar hur "tung" hennes vikt är


JA, Uppblåsbara vikter är jobbiga...


Trots att vikten bara väger luft kommer hon inte upp igen, hahahahaha


Marie tar en RIKTIG 20 kg och gör om övningen då hon kräver lite motstånd


Men vad är nu detta???? vem tog den här bilden?? vafan gör den här....


Den här ser mer verklig ut :-)HOHOHO HAHAHAHA HÅHÅHÅ jag finner inga ord, tror det tar ÅR för lillskiten att bygga upp samma styrka som syrran!!!Det behöver inte vara tråkigt att träna. Häng med Marie och Janet bara :-)


RSS 2.0